Ο Νίκος είναι Συγγραφέας των βιβλίων «Οι Τρεις Αποτυχίες» και «Ταξίδι Δίχως Τέλος», ενώ είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Μάρκετινγκ.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες εκπαιδεύσεις σε ιδιώτες και εταιρείες, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, έχει εκπαιδευτεί σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης από το κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως πιστοποιημένος Coach.

Η διδακτορική του διατριβή αφορά τη μελέτη της μη λεκτικής επικοινωνίας στη διαδικασία πώλησης και γενικότερα στο μάρκετινγκ, ενώ η διπλωματική του σχετιζόταν με τη γλώσσα του σώματος σε επίπεδο ηγετών.

Ο Νίκος πιστεύει στη δύναμη της επικοινωνίας, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή. Παρατηρεί τους ανθρώπους, μελετά τις συμπεριφορές, αγαπά τις λέξεις αλλά και όσα κρύβονται πίσω από αυτές.

Το αγαπημένο του απόφθεγμα είναι «Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν».