Πώς γεννήθηκαν τα SPEAKids;


Μέσα από την προσωπική αναζήτηση και ενασχόληση με την επικοινωνία, τον δημόσιο λόγο και την ρητορική γεννήθηκε μια μεγάλη ιδέα.

Λένε ότι όλες οι μεγάλες ιδέες έρχονται, όταν έρθει και η στιγμή για να υλοποιηθούν.

Έτσι έγινε και στη δική μας περίπτωση.

Το theSPEAKids workshop γεννήθηκε ύστερα από τα βιώματα και τις αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας μας και στις δεξιότητες τις οποίες καλλιεργήσαμε, ακολουθώντας το μονοπάτι της δημόσιας ομιλίας και επικοινωνίας, το οποίο άλλαξε τη ζωή μας.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι αν αυτές τις δεξιότητες μπορούσαμε να τις καλλιεργήσουμε, αναπτύξουμε και εξασκήσουμε από την παιδική μας ηλικία θα γινόμασταν ενήλικες με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και σεβασμό, επικοινωνώντας εποικοδομητικά με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες μας με ουσιαστικό, επιδραστικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το theSPEAKids workshop, το πρώτο workshop δημόσιας ομιλίας και επικοινωνίας για παιδιά.

Στο SPEAKids πιστεύουμε σε ένα κόσμο γεμάτο περιπέτεια, δημιουργικότητα και επικοινωνία.

Ένα κόσμο όπου η αγάπη για τη δημόσια ομιλία και την επικοινωνία θα αποτελεί καθημερινή συνήθεια.

Ένα κόσμο όπου τα παιδιά θα αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες για την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους, ώστε να πραγματοποιήσουν μελλοντικά τα όνειρα τους.

Διότι, όπως έλεγε και ο Walt Disney: «Ό,τι μπορείς να ονειρευτείς, μπορείς και να το υλοποιήσεις.»

Οι theSPEAKERS αποτελούν τον 1o χώρο Επικοινωνίας, Δημόσιας Ομιλίας και Ηγεσίας στην Ελλάδα. Mέσω των theSPEAKERS, γεννήθηκε το “theSPEAKids workshop”, το πρώτο εργαστήριο Δημόσιας Ομιλίας και Επικοινωνίας για παιδιά.


Γιατί ένα παιδί να παρακολουθήσει το SPEAKids workshop;


Μέσω του εργαστηρίου, τα παιδιά θα αποκτήσουν τις ικανότητες ώστε να:

  • Μιλούν μπροστά στους συμμαθητές τους, στους δασκάλους τους και στον περίγυρό τους με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
  • Παίρνουν το λόγο στην τάξη, στις παρέες και σε κάθε περίσταση με θάρρος, παρουσιάζοντας τις ιδέες και τις σκέψεις τους.
  • Επικοινωνούν εποικοδομητικά τόσο με τους γονείς, όσο και με τα άτομα του περιβάλλοντος τους.
  • Επικοινωνούν όχι μόνο με τον προφορικό λόγο, αλλά και με τη γλώσσα του σώματος.
  • Δημιουργούν ιστορίες εύκολα, αβίαστα και δομημένα, αξιοποιώντας τη δημιουργική τους σκέψη.
  • Καλλιεργήσουν την δημιουργική και κριτική τους σκέψη.
  • Συνεργάζονται αποτελεσματικά, αποδοτικά και παραγωγικά μέσα σε μια ομάδα.

Θέτοντας από νωρίς τις βάσεις, τους δίνεται η δυνατότητα για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Εμείς πιστεύουμε σε αυτό και είμαστε βέβαιοι για την εξέλιξη των παιδιών μέσα από αυτό το μονοπάτι.

Άλλωστε, όπως έλεγε ο Mathew Jacobson: «Πίσω από κάθε παιδί, που πιστεύει στον εαυτό του κρύβεται ένας ενήλικας, που πίστεψε πρώτα σε αυτό.»

Περιεχόμενο του theSPEAKids workshop


Η επικοινωνία είναι σαν το νερό.

Είναι τόσο απαραίτητη στη ζωή του ανθρώπου όσο και το νερό που χρειάζεται για να επιβιώσει, να ζήσει και να αναπτυχθεί.

Με την επικοινωνία το άτομο έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί και να παρακινήσει άλλους ανθρώπους αναπτύσσοντας διαπροσωπικές σχέσεις μαζί τους σε διάφορους τομείς.


Ηλικίες: 10-14


Η επικοινωνία είναι απαραίτητη στη ζωή των ανθρώπων για να επιβιώσουν, να εξελιχθούν, να αναπτυχθούν.

Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας, από μικρή ηλικία, τις δεξιότητες της ορθής, εποικοδομητικής και αποτελεσματικής επικοινωνίας και δημόσιας ομιλίας.

Τα παιδιά ηλικίας 10-14 ετών έχουν την ικανότητα εξαγωγής συμπερασμάτων με τη λογική σκέψη, αλλά και την αφηρημένη σκέψη, καθώς είναι σε θέση να απαντήσουν σε υποθετικές ερωτήσεις και διλήμματα.

Επιπλέον, σε αυτό το στάδιο τα παιδιά

- αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας τους εισάγοντας παραγωγικούς, επαγωγικούς και αναλογικούς συλλογισμούς, όπως επίσης

- στοχάζονται και χρησιμοποιούν προτασιακή λογική.

Έτσι μέσω του theSPEAKids workshop, θα τους δοθεί η ευκαιρία να:

- αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες τόσο με τον λόγο όσο και με τη γλώσσα του σώματος.

- μάθουν πως να υποστηρίζουν τις απόψεις τους για τα θέματα που τους απασχολούν, χρησιμοποιώντας κατάλληλη και δομημένη επιχειρηματολογία.

- καλλιεργήσουν την ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση και την κριτική σκέψη

- κατανοήσουν τη σημαντικότητα της δομής σε μια ομιλία, αλλά και του συνδυασμού της γλώσσας του σώματος, όπως επίσης και των υπόλοιπων τεχνικών που διαμορφώνουν έναν εξαιρετικό ομιλητή και εξελίσσουν την επικοινωνία.

- συνειδητοποιήσουν, αντιληφθούν και κατανοήσουν τη σημαντικότητα της ορθής επικοινωνίας τόσο στο εξωτερικό τους περιβάλλον (φίλοι, σχολείο, οικογένεια) όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό και να εξελίξουν την επικοινωνία τους προς κάθε κατεύθυνση.

- αναπτύξουν το λεξιλόγιο, τη λογική αλλά και τη δημιουργική τους σκέψη που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια αποτελεσματική επικοινωνία.

Σας καλωσορίζουμε στον μαγικό κόσμο των theSPEAKids.


Έναν κόσμο που δημιουργήθηκε για να εξελίξει την επικοινωνία των νέων γενιών.

Σας περιμένουμε όλους και όλες.