Ήταν η καθημερινότητά μας για τουλάχιστον δώδεκα σχολικά έτη. Συνεχίσαμε να το κάνουμε στη σχολή που σπουδάσαμε και πιθανότατα το ίδιο εξακολουθούμε να κάνουμε στην εργασία μας. Τα σαββατοκύριακα μας άρεσαν περισσότερο, κυρίως, επειδή δεν το συμπεριλαμβάναμε στο πρόγραμμά μας.
Ο λόγος που γίνεται αφορά στο πρωινό ξύπνημα ꞏ κάτι που κάνει πολλούς ανθρώπους να δυσανασχετούν και να μην μπορούν να συνηθίσουν με τίποτα.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνδέσει το πρωινό ξύπνημα με το σχολείο και την παιδική ηλικία μας, ως κάτι που γινόταν «αναγκαστικά» και ως εκ τούτου αυτή η πεποίθηση μας συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή μας. Όμως, μεγαλώνοντας, συνειδητοποιήσαμε πως οι πρωινές ώρες μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στην οργάνωση και την παραγωγικότητά μας.
O γνωστός συγγραφέας και ειδικός σε θέματα αυτοβελτίωσης, Robin Sharma, έχοντας εντρυφήσει στα οφέλη που προσφέρουν τα αρκετά πρωινά εγερτήρια, δημιούργησε μια ολόκληρη φιλοσοφία, η οποία προσεγγίζει την καθημερινότητα από μια εντελώς διαφορετική διάσταση.
Συγκεκριμένα, προτείνει να ξεκινάς την ημέρα σου από τις 5 π.μ. και την πρώτη μία ώρα να φροντίζεις την εξέλιξη του εαυτού σου σε τρεις βασικούς πυλώνες ανάπτυξης: Σώμα, Πνεύμα, Μυαλό. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να ισχυροποιείς τον εαυτό σου κάθε μέρα περισσότερο και αυτή η επαναλαμβανόμενη διαδικασία θα σου επιτρέψει να πετύχεις υπέρλαμπρα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής σου.
Αυτό που σου χαρίζει ένα τόσο πρωινό ξύπνημα είναι μία ώρα ηρεμίας και γαλήνης που επικρατεί εκείνη την στιγμή, κατάλληλη για να αφοσιωθείς στη βελτίωση του εαυτού σου. Είναι μια ώρα που μπορείς να είσαι πλήρως απαλλαγμένος από οικογενειακές ή εργασιακές υποχρεώσεις και να την αξιοποιήσεις αποκλειστικά προς όφελός σου.
Άλλωστε, είναι γεγονός ότι όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξυπνούν νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Γνωρίζουν τη σημασία που έχει να δίνουν χρόνο στον εαυτό τους, πριν εισέλθουν στο «στίβο» της καθημερινότητας. Επενδύουν στην πρώτη ώρα της ημέρας για να ενδυναμώσουν τον εαυτό τους, να οργανώσουν το πρόγραμμά τους και να δώσουν ένα στίγμα «Νικητή» στην ημέρα που ξημερώνει. Την κατακτούν από νωρίς.
Στην ελληνική πραγματικότητα, η σκέψη και μόνο ενός τόσο πρωινού ξυπνήματος μπορεί να φανεί αλλόκοτη ή περίεργη. «Βγαλμένη» από άλλο πλανήτη. Ωστόσο, αν η ώρα «5 π.μ.» σου φαίνεται βάρβαρη, έχεις σκεφτεί πόσο καλύτερα προετοιμασμένος θα ήσουν ως εαυτός, ως γονέας, ως φοιτητής, ως επαγγελματίας, ως επιχειρηματίας, αν σηκωνόσουν μία ώρα νωρίτερα από αυτή που συνήθως ξυπνάς, για να βρεις χρόνο να εστιάσεις στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;
Έχεις έρθει σε αυτή τη ζωή για να μεγαλουργήσεις. Και κανείς δεν πέτυχε ποτέ κάτι σημαντικό, μένοντας στο κρεβάτι ή τον καναπέ.
Το επόμενο, χαρισματικό, δυναμικό, αναβαθμισμένο και θρυλικό στάδιο του εαυτού σου, ίσως, να βρίσκεται σε μια σειρά αρκετά πρωινών εγερτηρίων που ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει.
Τι περιμένεις, λοιπόν;
theSPEAKERS’
tip:
Ξύπνα νωρίτερα απ’ το συνηθισμένο
Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο σε σένα
Και δες τον εαυτό σου να ακμάζει