Φιλοσοφία

Είμαστε μια μικρή ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος για επικοινωνία. 

Όπως κάθε καλή ιδέα, ξεκινά από έναν  δημιουργικό άνθρωπο που είχε την ικανότητα να την μεταδώσει. Η ιστορία αρχίζει,  όταν ο Απόστολος Κουμαρίνος προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, άρχισε να επενδύει ο ίδιος σε γνώσεις για την τέχνη της επικοινωνίας. Τις αξιοποίησε τόσο καλά, που έγινε πρωταθλητής δημόσιας ομιλίας και ενέπνευσε και άλλους  που είχαν την ικανότητα να ακούσουν και να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες αυτές,.

Η ιδέα  της ίδρυσης των theSPEAKERS έρχεται για να καλύψει το ουσιαστικό κενό της ανάπτυξης της επικοινωνιακής ικανότητας που θεωρείται δεδομένη, χωρίς όμως να είναι.

Στους theSPEAKERS πιστεύουμε ακράδαντα ότι αναπτύσσοντας δεξιότητες, κερδίζουμε αυτοπεποίθηση, ενδυναμώνουμε τις προσωπικές μας σχέσεις και αποδίδουμε το καλύτερο δυνατό. Όταν νοιώθουμε ότι υποστηριζόμαστε και ότι έχουμε ικανότητες, μπορούμε να επιτύχουμε οποιοδήποτε προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο.

Οι theSPEAKERS αποτελούν τον 1ο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Image

Γνωρίστε την ομάδα μας:

Απόστολος Κουμαρίνος

Απόστολος Κουμαρίνος
Ιδρυτής

Ο Απόστολος είναι Στέλεχος Επιχειρήσεων, Πρωταθλητής Δημόσιας Ομιλίας και ερασιτέχνης Υπερμαραθωνοδρόμος.

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ, Καναδά και από τότε που θυμάται τον εαυτό του ζει για να επικοινωνεί. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία με επίκεντρο την Ρητορική και την αυτοβελτίωση. Ολοκληρώνοντας το MBA του στο Nottingham Business School συνίδρυσε 2 ρητορικούς ομίλους, διακρίθηκε ως Πρωταθλητής Αυθόρμητου λόγου σε διαγωνισμό Δημόσιας Ομιλίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και έχει δώσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 85 δημόσιες ομιλίες.

Το 2018 ίδρυσε τους theSPEAKERS – Τον 1ο χώρο προσωπικής ανάπτυξης που εστιάζει στη Δημόσια Ομιλία στην Ελλάδα. Εκτός αυτού συνέχισε να εκπαιδεύεται σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης αποφοιτώντας τον Ιανουάριο του 2019 από το κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ως Certified Coach. Ακόμα, το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020 παρακολουθεί το ετήσιο πρόγραμμα Διαπραγματεύσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται ως International Sales Manager έχοντας ταξιδέψει σε 33 χώρες σε 4 Ηπείρους κάτι για το οποίο είναι ιδιαίτερα ευγνώμων! 

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει επιτυχώς 11 μαραθώνιους & υπερμαραθώνιους αγώνες σε άσφαλτο & βουνό.

Θεωρεί ότι στη ζωή είμαστε Βασιλιάδες ή πιόνια.

Γιολάντα Τσιούκα

Γιολάντα Τσιούκα
Marketing Manager & Corporate Strategist

Η Γιολάντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι στέλεχος επιχειρήσεων και εργάζεται ως Manager στον τομέα του Marketing, με περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκώβης.

Η ανήσυχη καλλιτεχνική της φύση έφερε την μουσική και τον χορό στη ζωή της από πολύ μικρή ηλικία και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της ως εναλλακτικός τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας. Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, λατρεύει να ταξιδεύει και να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και είναι πρεσβευτής της υποστήριξης και προσφοράς στις πιο αδύναμες και ευπαθείς ομάδες.

Όραμα της είναι να συνδράμει με κάθε τρόπο στην εξέλιξη της επικοινωνίας στις επιχειρήσεις, στην αυτοβελτίωση και ανάπτυξη των στελεχών και εργαζομένων με απώτερο σκοπό την επίτευξη των επαγγελματικών αλλά και προσωπικών τους στόχων. Παρακολουθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Leadership Coaching (Certified Coach) με επόμενο στόχο της την απόκτηση πιστοποίησης και ως Business Trainer.

Motto της είναι :«Επίλεξε τη ζωή σου και γίνε αυτό που είσαι».

Άντζελα Πανταζή

Άντζελα Πανταζή
Personal & Organizational Coach

Η Άντζελα είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας, κορίτσι με τρία –ναι, 3- αγόρια αδέρφια. Έτσι, από νωρίς αρχίζει η ανάγκη «να ακούγεται» !

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ αμιγώς με τα νομικά.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία ως τραπεζικός υπάλληλος και για 17 χρόνια τα πήγε πολύ καλά, χτίζοντας καριέρα και φτάνοντας αρκετά ψηλά στην ιεραρχία. Ωστόσο, κάπου καθ’οδόν, «άκουσε φωνές», πως άλλα πράγματα θέλει να κάνει. Έτσι αποχώρησε από τον τραπεζικό κλάδο, για να κυνηγήσει τα όνειρά της στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης.

Την ενδιαφέρει βαθιά η προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, γιατί πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη της Υγιούς Μονάδας και στην Νοοτροπία Ανάπτυξης.

Γι’ αυτό άλλωστε και σπουδάζει για να πιστοποιηθεί από διεθνείς φορείς ως Coach, στο Evidence-based Personal & Organizational Coaching. Είναι ο κύριος λόγος που την έφερε στα σκαλιά των theSPEAKERS, να συνεισφέρει στην ομάδα για το σημαντικό αυτό έργο προσωπικής ανάπτυξης όσων συμμετέχουν σε δράσεις των theSPEAKERS.

Το αγαπημένο της motto είναι: «Better an oops than a what if”.

Όταν δεν ασχολείται με την επιχείρησή της, την οικογένεια, τους φίλους της ή το διάβασμα, μάλλον ακούει podcasts (έχει άλλωστε και δικό της!).

Μιλάει 4 ξένες γλώσσες, είναι μαμά, και αγαπά τους ανθρώπους, τη μουσική και τα μύρτιλλα!

Μαρία Καρακώστα

Μαρία Καρακώστα
Life & Relationship Coach

Η Μαρία μετά την πολυετή της επαγγελματική πορεία σε πολυεθνικές εταιρίες, ήρθε σε επαφή και ταυτόχρονα βίωσε την αποτελεσματικότητα του Coaching σε μία περίοδο σημαντικών προσωπικών αλλαγών. Η διαδικασία της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής της αναζήτησης, την οδήγησαν στον πραγματικό σκοπό της ζωής της, το Coaching.

Αγαπά τον άνθρωπο, επιλέγει να βλέπει πάντα τα θετικά στοιχεία στους άλλους και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα, γιατί πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι κατά βάση αγάπη, αποδοχή και ελευθερία. Αυτά αναζητούν, και όταν τα βρουν μπορούν να τα μοιραστούν και να εκφράσουν όλη τους την δυναμική για την επίτευξη των στόχων τους. Η αγάπη που έχει λάβει αλλά και οι προσωπικές της εμπειρίες, την βοήθησαν να αναπτύξει την ικανότητα της ενσυναίσθησης, η οποία την βοηθά να επικοινωνεί και να συνδέεται άμεσα και αποτελεσματικά με τους ανθρώπους.

Είναι εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα και θαυμάστρια των theSPEAKERS με ενεργή παρουσία γιατί πιστεύει ότι είναι οι καλύτεροι σε αυτό που πρεσβεύουν. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, έχει Πιστοποίηση Coaching Leadership από το κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του Εθνικού  και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές ως πιστοποιημένη ACC Certified Coach από  το ICF τον παγκόσμιο φορέα Coaching. Αυτό που οραματίζεται είναι να βοηθήσει στη δημιουργία ευτυχισμένων και ολοκληρωμένων ανθρώπων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη μιας Ευημερούσας Κοινωνίας.

Το moto της είναι Η Ζωή σε Αγαπά, Αγάπησε τη πίσω, από το οποίο εμπνεύστηκε και την ονομασία της σελίδας της - Life Loves You.

Νίκος Γιαννακόπουλος

Νίκος Γιαννακόπουλος
Body Language Instructor

Έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Παράλληλα, εκπαιδεύεται σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης από το κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως πιστοποιημένος Coach. Εργάστηκε στην οικογενειακή τουριστική επιχείρηση και έχει υπάρξει συντονιστής στη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Του αρέσει να παίζει beach volley, να μαγειρεύει, να πηγαίνει στο θέατρο και λατρεύει τη μουσική- για αυτό ξεκίνησε να μαθαίνει κιθάρα. Η ενασχόλησή του με τους theSPEAKERS πρόεκυψε λόγω της κοινής αντίληψης για επικοινωνία, εξέλιξη και δράση.

Ένα από τα αγαπημένα του motto είναι: ‘’Η ποιότητα της ζωής μας δεν εξαρτάται τόσο από αυτά που μας συμβαίνουν, αλλά από το πώς αντιδρούμε σε αυτά που μας συμβαίνουν’’.

Νίκος Βόπης

Νίκος Βόπης
Αρθρογράφος - Clinician psychologist/Mind trainer

Ο Νίκος είναι υπόψηφιος διδάκτωρ κλινικής ψυχολογίας.

Αποφάσισε να ακολουθήσει το ένστικτο του και τις πολύχρονες συμβουλές των φίλων και συγγενών. Ποιες είναι αυτές; Το ότι μπορεί να μοιραστεί με τους συνανθρώπους του οπτικές που ίσως οι ίδιοι σε ορισμένες φάσεις της ζωής τους δεν μπορούν να τις δουν! Αποφάσισε έτσι να βασιστεί σε ένα επιστημονικό επίπεδο μελετώντας το υποσυνείδητο αλλά και το πώς αυτό καθορίζει τις καθημερινές και όχι μόνο αποφάσεις των ανθρώπων. Γιατί; Μα ο ανθρώπινος νους είναι το δυνατότερο όργανο που διαθέτει η ανθρωπότητα!

Συνεργασίες

Apivita
Διοπτρα
PUBLIC
TEDxAUTH
ASF
ASF
phaos
Job Fair Athens
efood
PALIRRIA
TEDed
To ψλθβ tvn 5