Η Χρυσαυγή Μπούρα είναι Ψυχολόγος - MSc, και Ψυχοθεραπεύτρια για παιδιά, ενήλικες, και ομάδες και εξειδικεύεται στη συμβουλευτική γονέων. Η πορεία της στον χώρο της εκπαίδευσης ως Σχολική Ψυχολόγος των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ αλλά και η προσωπική της εμπειρία ως μητέρα, την έφερε κοντά στις ανάγκες των γονέων, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και στις χαρές που βιώνουν. Πιστεύει ότι ο κάθε γονέας μπορεί να κάνει υπερβάσεις και να ανακαλύψει τον εαυτό του μέσα από το σπουδαίο αυτό ρόλο ως γονέας.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και έχει ολοκληρώσει εξαετή εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία, αναγνωρισμένη από τον EFTA - European Family Therapy Association. Έχει 15 χρόνια εμπειρία ως Ψυχολόγος σε φορείς ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ειδικής αγωγής και σε σχολεία και προσφέρει υπηρεσίες στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Κατάγεται από τη Βοστώνη, Η.Π.Α. όπου και συνεργάζεται με τοπικούς φορείς. Έχει συνεργαστεί με την Ιατρική Σχολή Αθηνών ως ερευνήτρια, με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εποπτεία της πρακτικής άσκησης φοιτητών Ψυχολογίας και έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.