Αυτορύθμιση - μια πυρηνική δύναμη ηγεσίας

Αυτορύθμιση - μια πυρηνική δύναμη ηγεσίας

Για τους περισσότερους εργαζόμενους, κάθε μέρα δεν μπορεί να είναι μια υπέροχη μέρα. Διάφορα συμβαίνουν, όπως για παράδειγμα το να βομβαρδίζεστε από περισπασμούς και «επείγοντα» όταν κυνηγάτε μια αυστηρή προθεσμία. Ή, είναι επιτέλους η ώρα σας για προαγωγή ή αύξηση, αλλά αυτό συμβαίνει για τον πολύ πιο «φρέσκο» στην εταιρεία συνάδελφο. Ή έχετε κολλήσει στην κίνηση και θα αργήσετε για μια σημαντική ενημέρωση πελατών, ενώ ο προϊστάμενός σας είναι ήδη εκεί. Ή για *άλλη μια φορά*, κάνετε εσείς δουλειά που είναι στις αρμοδιότητες άλλου. Έχουμε περάσει μάλλον όλοι από εκεί, όταν τα συναισθήματα μας κατακλύζουν. Είναι όμως το πώς χειριζόμαστε τον εαυτό μας, που δείχνει τη δύναμη της αυτορύθμισής μας σε δύσκολες ή δυσάρεστες συνθήκες.

Μύθοι και αλήθειες για την ψυχοθεραπεία

Μύθοι και αλήθειες για την ψυχοθεραπεία

Ποια είναι η καλύτερη επένδυση; Η επένδυση στον εαυτό μας! Το να φροντίζουμε να έχουμε μία συνεχή εξέλιξη σε όλους τους τομείς, μας οδηγεί αναπόφευκτα σε μία καλύτερη ποιοτικά ζωή.

Ηγούμαι, ηγείσαι, ηγείται...

Ηγούμαι, ηγείσαι, ηγείται...

Δεν υπήρχαν πολλοί καλοί αυτοκράτορες στη Ρώμη. Δεν έχουν υπάρξει πολλοί ενάρετοι έχοντες ύψιστη εξουσία γενικά. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξαν και τόσοι πολλοί καλοί ηγέτες - υπάρχει κάτι στην εξουσία που φαίνεται πως, συχνά, βγάζει το χειρότερο εαυτό στους ανθρώπους. Φαίνεται να είναι σαν τον ήλιο, που αν καθίσεις απροετοίμαστος και απροστάτευτος για πολύ, μάλλον θα σε κάψει.

Από που πηγάζουν οι φοβίες μας;

Από που πηγάζουν οι φοβίες μας;

Σε τι διαφέρει η φοβία από το φόβο; Πότε έχουμε φοβία για κάτι συγκεκριμένο; Μπορούμε να νικήσουμε τις φοβίες που ίσως έχουμε;

Αυτό που νομίζεις πως *δεν* είσαι και το σύνδρομο του "απατεώνα"

Αυτό που νομίζεις πως *δεν* είσαι και το σύνδρομο του "απατεώνα"

Σκέψου λίγο αν έχεις βιώσει κάτι σαν τα παρακάτω:

Θέλεις να μιλήσεις στον/ην Διευθυντή/ντριά σου για να μετακινηθείς σ’εκείνη την θέση ευθύνης που μόλις άνοιξε. Είσαι σίγουρη/ος ότι το΄χεις, είσαι χρόνια στο τμήμα, γνωρίζεις ανθρώπους και διαδικασίες απ’ έξω κι ανακατωτά, όλοι σε εμπιστεύονται για τη δουλειά που κάνεις, άσε που και οι σπουδές σου είναι πάνω στο αντικείμενο. Τη στιγμή που πας να στείλεις εκείνο το mail, αρχίζεις να έχεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου, αμφιβολίες που στηρίζονται σε ο,τιδήποτε μπορείς να φανταστείς, πράγματα όπως: «Ναι, σιγά μην κάνουν εμένα προϊστάμενο, που είναι πόσοι άλλοι στο τμήμα 20 χρόνια μεγαλύτεροι, με πολύ περισσότερη εμπειρία. Δεν έχω τα εφόδια. Άσ’το».

Body speaKING: Workshop για τη Γλώσσα του Σώματος!⁣


Body speaKING: Workshop για τη Γλώσσα του Σώματος!⁣


Με μεγάλο ενθουσιασμό σας ενημερώνουμε ότι στις 27 Απριλίου, ξεκινά διαδικτυακά το 12ωρο Body Language Workshop "body speaKING" μέσω της πλατφόρμας zoom με κύριο εισηγητή τον Νίκο Γιαννακόπουλο – PhD Candidate in Marketing, University of Piraeus και Body Language Instructor των theSPEAKERS.