Η ανικανότητα και το "φάρμακό" της

Η ανικανότητα και το "φάρμακό" της

Πόσοι από εσάς που διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο έχετε ακούσει ποτέ για το φαινόμενο Ντάνινγκ-Κρούγκερ;

Μια στιγμή τη φορά...

Μια στιγμή τη φορά...

Η ζωή σου είναι μια συνεχής ροή μικροσκοπικών στιγμών.

Το «πεπρωμένο» σου είναι ένα ρεύμα μικροσκοπικών επιλογών.

Και στην ουσία, δεν πρόκειται περί «προδιαγεγραμμένης, προαποφασισμένης» πορείας.

Ανά πάσα στιγμή, επιλέγεις.

Γιατί αποφεύγουμε την ψυχοθεραπεία;

Γιατί αποφεύγουμε την ψυχοθεραπεία;

Η έννοια της ψυχοθεραπείας συνεχίζει να αποτελεί ακόμα και στις μέρες μας ένα ταμπού. Για ποιο λόγο οι άνθρωποι αποφεύγουν όμως την ψυχοθεραπεία;

Αυτορύθμιση - μια πυρηνική δύναμη ηγεσίας

Αυτορύθμιση - μια πυρηνική δύναμη ηγεσίας

Για τους περισσότερους εργαζόμενους, κάθε μέρα δεν μπορεί να είναι μια υπέροχη μέρα. Διάφορα συμβαίνουν, όπως για παράδειγμα το να βομβαρδίζεστε από περισπασμούς και «επείγοντα» όταν κυνηγάτε μια αυστηρή προθεσμία. Ή, είναι επιτέλους η ώρα σας για προαγωγή ή αύξηση, αλλά αυτό συμβαίνει για τον πολύ πιο «φρέσκο» στην εταιρεία συνάδελφο. Ή έχετε κολλήσει στην κίνηση και θα αργήσετε για μια σημαντική ενημέρωση πελατών, ενώ ο προϊστάμενός σας είναι ήδη εκεί. Ή για *άλλη μια φορά*, κάνετε εσείς δουλειά που είναι στις αρμοδιότητες άλλου. Έχουμε περάσει μάλλον όλοι από εκεί, όταν τα συναισθήματα μας κατακλύζουν. Είναι όμως το πώς χειριζόμαστε τον εαυτό μας, που δείχνει τη δύναμη της αυτορύθμισής μας σε δύσκολες ή δυσάρεστες συνθήκες.

Μύθοι και αλήθειες για την ψυχοθεραπεία

Μύθοι και αλήθειες για την ψυχοθεραπεία

Ποια είναι η καλύτερη επένδυση; Η επένδυση στον εαυτό μας! Το να φροντίζουμε να έχουμε μία συνεχή εξέλιξη σε όλους τους τομείς, μας οδηγεί αναπόφευκτα σε μία καλύτερη ποιοτικά ζωή.

Ηγούμαι, ηγείσαι, ηγείται...

Ηγούμαι, ηγείσαι, ηγείται...

Δεν υπήρχαν πολλοί καλοί αυτοκράτορες στη Ρώμη. Δεν έχουν υπάρξει πολλοί ενάρετοι έχοντες ύψιστη εξουσία γενικά. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξαν και τόσοι πολλοί καλοί ηγέτες - υπάρχει κάτι στην εξουσία που φαίνεται πως, συχνά, βγάζει το χειρότερο εαυτό στους ανθρώπους. Φαίνεται να είναι σαν τον ήλιο, που αν καθίσεις απροετοίμαστος και απροστάτευτος για πολύ, μάλλον θα σε κάψει.